Loek van Rhee, erelid toneelgroep Tosjopa

Met de schoolvakantie in aantocht gaat ook Tosjopa even op een lager pitje draaien. Om dit feestelijk in te luiden wordt er een jaarlijkse barbecueavond georganiseerd. Het festijn wordt dit jaar echter nog meer gekenmerkt door de benoeming van een erelid.
Als Erelid bij Tosjopa val je in een heel select gezelschap van mensen die opmerkelijk veel voor de vereniging hebben betekend. Het was dan ook geen verrassing, dat het bestuur zijn vraag op de ledenvergadering beantwoord zag met een unaniem oordeel. Loek van Rhee wordt erelid van toneelgroep Tosjopa.

Loek is meer dan 40 jaar lid geweest van onze vereniging en heeft daarbij geschitterd in de meest uiteenlopende rollen. Geliefd bij het publiek door zijn subliem, naturel spel. Voor menigeen was alleen het meespelen van Loek al een reden om de voorstelling te bezoeken. Naast uitstekende toneelspeler voor de schermen was (en is nog altijd) Loek een bijzonder warm en hartelijk persoon achter de schermen. Een mensen mens, die sociaal bijzonder vaardig is en nooit conflicten uit de weg is gegaan.
De laatste jaren is Loek actief bezig geweest om nieuwe aanwinsten onder zijn hoede te nemen met het regisseren van tweede producties. Nog altijd met dezelfde passie en gedrevenheid heeft hij nieuwe talenten klaargestoomd voor het grote werk.
Loek heeft zich vorig jaar teruggetrokken uit de continue aandacht die een vereniging vereist, echter is hij Tosjopa altijd een warm hart blijven toedragen.

Tosjopa is dan ook zeer verheugd dat Loek zijn erelidmaatschap heeft omarmd. Niet weg te denken uit de geschiedenis van Tosjopa, heeft hij nu ook een “hoofdrol” in het heden en de toekomst. We zien hem graag, heel graag, terug bij zoveel mogelijk activiteiten en voorstellingen.
Loek, van harte proficiat met je erelidmaatschap bij toneelgroep Tosjopa.