And the winner is….

27 juni 2014 was het dan zover. Het Munttheater te Weert was de locatie waar dé prijzen voor amateur toneelspelend Limburg werden verdeeld door het LFA. De Aovend van ’t Muulke, zoals het officieel bekend staat.
Uit de 53 gejureerde producties werden de vijf beste voorstellingen, initiatieven, vormgeving en rollen gekozen. Dit jaar leverde Tosjopa maar liefst twee genomineerden.
Paul van Dijk in de categorie “Meest opvallende man in een grote rol”, als Karel in ’n Geistig Weekend. En Jeroen Heuvelmans in de categorie “Meest opvallende man in een kleine rol”, in de gelijknamige voorstelling als Bert.

Het thema “Gala met een twist” werd door de heren zeer creatief uitgewerkt. Ze toonden zich op de rode loper in mooi kostuum met strik aan de bovenkant, gecombineerd met een korte broek met sneakers.
Tijdens de uitreiking werd Paul geprezen voor zijn naturel spel en komische timing van de onderdanige Karel, die met een “ingenieus” plan het hart van zijn geliefde probeert te winnen. Jeroen speelde de rol van sullige inbreker Bert(je) subliem. Mede door de gehele mimiek en het continue blijven in zijn rol kreeg hij als debutant in een grote productie enorm veel lof vanuit het jury rapport.

En de winnaar is...
Helaas werden beide nominaties niet verzilverd, maar dat mocht de pret geenszins drukken. Tosjopa is ontzettend trots op deze talenten uit onze eigen vereniging, waar we nog veel van zullen blijven horen. En het bleef nog lang onrustig in Weert…