2e produktie in Theater de Garage

Op 18 april speelt de 2e produktie van Speelgroep Tosjopa in theater de garage. De titel van deze 2e produktie is "Ein logisch gevolg"

"ein logisch gevolg" gaat over zomaar een willekeurige vrijdagavond in een willekeurige stad. Een willekeurige voorbijganger wordt in elkaar geslagen. Zomaar. Omdat hij een verkeerde kleur jas aan heeft. Of omdat zijn haar fout is. Of omdat hij op het verkeerde moment daar is.

We proberen uit te vinden wat het motief van de dader is. Maar is er wel een motief? Willen we dit eigenlijk wel weten? Kunnen we dat wel aan? Of misschien is er helemaal geen motief. Waar komt dit gedrag bij de dader vandaan? In hoeverre spelen de ouders hierin een rol? De toeschouwer krijgt een kijkje in de levens van de dader en zijn directe omgeving. De ondervrager probeert in het hoofd van de dader te kruipen, zonder zichzelf af te vragen of hij er zelf sterk genoeg voor is om de waarheid te horen. "Een logisch gevolg" is een aangrijpend toneelstuk over zinloos geweld dat op documentaire achtige wijze is vormgegeven. Op deze manier krijgen we een reconstructie te zien van de verbijsterende gebeurtenissen op die bewuste avond.

Voorafgaand aan de uitvoering van onze eenakter wordt er een eenakter opgevoerd door Hanneke van Horen.

Deze monoloog vertelt het verhaal van een vrouw die ooit in een psychose raakte; de eenzaamheid en isolatie, de angstige onzekerheid en onrust in haar hoofd, de hunkering naar geborgenheid en rust. Het verhaal van de moed en de kracht waarmee zij zich terug een weg vocht naar de mensen. "Nu ben ik niet ziek, ik houd het stuur met twee handen. Soms kan ik zelfs fietsen met zonder handen."

kaarten voor deze gecomineerde voorstelling zijn te reserveren via http://www.theaterdegarage.nl/programma/eenakters-door-tosjopa-en-van-horen/111/