Succesvolle 2e produktie

Het is zaterdagavond, iets na half negen.

Iets na het voorwoord van onze nieuwe voorzitter, waarna de zaalverlichting dempt in de kleine zaal van De Haandert en muziek de ruimte vult.

Het verhaal begint van Frenk. Een jongeman die een gruwelijke daad verricht op een ogenschijnlijk normale avond. Zinloos geweld, zoals we het tegenwoordig maar wat vaak benoemen. In de openingsscene zien we de vader van Frenk bij het graf staan van de overleden student. Een knul nog, die twee jaar ervoor werd doodgeschopt voor de deuren van café Colosseum. Door zijn bloedeigen zoon.

Als de rechercheur zich voegt, gaat het verhaal werkelijk van start in een zoektocht naar de ware toedracht van dit voorval. Men neemt de kijker mee naar de bewuste avond. We leren Frenk beetje bij beetje kennen, en daarbij zijn omgeving. Stap voor stap wordt duidelijk dat er meer aan de hand is, dat het niet een wanhoopsactie is, er meerdere factoren spelen, meerdere voorvallen. En vooral, op het verkeerde moment, op de verkeerde plek... een logisch gevolg.

De 2e productie is een bakermat voor nieuwe acteurs binnen de vereniging, aangevuld met ervaren spelers. Kennis en kunde binnen het vakgebied opdoen, onder leiding van Loek van Rhee. Een mooi proces, met menige opmerkelijke prestaties. Van de ongelovige ouders "Toch neet ozze jong? Dae duit zoiets neet..." tot zeer overtuigende hoofdpersoon Frenk. 

Rolverdeling

Frenk: Jeroen Heuvelmans
Stem van student: Ruud Heuvelmans
Rechercheur: Marly Stakenborg
Vader van Frenk: John Engels
Moeder van Frenk: Marly Heuvelmans
Sanne, kennis van Frenk: Kim Flos

Regie: Loek van Rhee

Het is nog altijd zaterdagavond, wanneer we de zaal verlaten en richting bar vertrekken. Een ogenschijnlijk gewone feestavond, net zoals toen. Net zoals die avond bij het Colosseum. En ik besef nu pas dat de kans groot is... dat er momenteel, ergens in het land, iets soortelijks zich afspeelt.

Een prima huzarenstuk door een prachtige cast.

Iets dat je moet raken. En dat heeft het zeker gedaan.

Chapeau!

De volledige opbrengsten van deze voorstelling gaan naar de organisatie MOED, de landelijke stichting tegen zinloos geweld.

bekijk hier de foto's van "Een logisch gevolg".