In memoriam: Jan Aarts

Zaterdagmiddag rond 13:00u net klaar met het aankleden van de zaal i.v.m. het afsluitend galafeest van het 50 jarig
jubileum van onze club. Een mobiele telefoon rinkelt er wordt opgenomen..........Jan is dood........bam...sorry wat zei je...Jan Aarts is dood.....


Zwaar aangeslagen door dit nieuws staan we elkaar stil aan te kijken, dit kan toch niet waar zijn? Maar het is wel waar, onze Jan is overleden, zomaar ineens weg geslopen. Dit nieuws is haast niet te bevatten en even weten we niet wat te doen. Na overleg wordt besloten de feestavond toch door te laten gaan, Jan had niet anders gewild!
Jan, was een gewaardeerd lid van onze club, een man die zich binnen Tosjopa op de achtergrond, op diverse vlakken heeft ingezet. Zo is Jan oud bestuurslid en lid geweest van de ontspanningscommissie. Ook heeft Jan een flink aantal jaren gezorgd dat bij de voorstellingen de rekwisieten op de plaats lagen waar de spelers verwachten dat ze lagen, een niet te onderschatten taak binnen de toneel wereld. Ook zorgde Jan elk jaar weer dat het programmaboekje van Tosjopa de nodige adverteerders had, niemand binnen Tosjopa heeft ooit het aantal adverteerders binnen gehaald die Jan elk jaar weer binnen haalde, hij was hierin de record houder.
Bij de diverse Tosjopa feestjes was Jan ook vaak een van de gang makers, al dan niet als Demis Rousous of een andere bekende artiest. Tijdens de voorverkopen van onze voorstellingen was het al jaren een spelletje wie er als eerste voor de deur stond. Ook hierin was Jan al jaren de winnaar, daar waar wij nog een aantal uren in ons bed lagen stond Jan al klaar voor de deur om maar als eerste aan de beurt te kunnen zijn.
De laatste tijd was Jan niet meer zo vaak aanwezig, na het overlijden van zijn moeder had Jan zich enigszins teruggetrokken. Maar toch is en blijft Jan er eentje van ons, ons Tosjopa.
Jan, bedankt voor alles wat je voor Tosjopa hebt betekent, en waar je nu ook bent het ga je goed.
Namens Speelgroep Tosjopa.