In memoriam Anne Nooten

In memoriam

Anne Nooten

Op 26 januari jongstleden kreeg Tosjopa het trieste bericht te horen dan ons lid, oud voorzitter en regisseuse Anne Nooten na een kort ziekbed is komen te overlijden.

Anne werd in 1988 lid van Tosjopa en heeft gedurende haar dertig jarige lidmaatschap veel voor Tosjopa gedaan en betekent. In de begin jaren heeft zij als spelend lid op de planken gestaan, later ging Anne meer op de achtergrond de zaakjes regelen. Zo is Anne een van de stuwende krachten geweest bij de 2e productie, de productie waar nieuwe leden en spelende leden, die bij de 1e productie geen rol hadden, toch bezig kunnen zijn met het maken van toneel. Mede door Anne hebben veel ouderen, vrouwenbonden,gehandicapten enz. op locatie kunnen genieten van een heerlijk avondje toneel. Binnen deze producties kreeg ze de smaak van het regisseren te pakken iets wat haar behoorlijk goed lag. Toen de vacature vrij kwam voor de regie van de 1e productie was de keuze dan ook gauw gemaakt en maakte Anne de overstap naar de 1e productie waarvan u als bezoeker de laatste jaren het resultaat hebt kunnen zien.

Zeker ook binnen het bestuur heeft Anne de kar mee getrokken en heeft ze, eerst als secretaris en later als voorzitter een flinke stempel op het Tosjopa van nu gedrukt. Veel van haar inbreng en idee├źn worden nog steeds binnen het huidige bestuur gebruikt.

Als (vaste) bezoeker van Tosjopa heeft u wellicht vast wel eens een toegangskaartje bij Anne tijdens de voorverkoop gekocht, of haar stem aan de telefoon gehoord tijdens de telefonische verkoop. Helaas zal dit nu niet meer mogelijk zijn.

Ook komende voorstelling is grotendeels door Anne geregisseerd, maar helaas heeft zij dit niet meer mogen afmaken. Extra wrang is het feit dat deze productie al jarenlang op haar verlanglijstje stond en ze de uitvoering hiervan niet meer mee zal maken.

Het symbool van het theater, de lach en de traan, wordt met het overlijden van Anne meer dan waarheid, want ondanks het verdriet en het verlies van een groot Tosjopa lid is het zeker dat Anne, waar ze ook moge zijn, met een glimlach op haar gezicht samen met u zal mee genieten van een heerlijk avondje toneel!